De Fanfare Repertoire en Netwerkdagen 2020 gaan online


De Fanfare Repertoire en Netwerkdagen 2020 gaan online


De stichting Centrum Repertoire Ontwikkeling Nederland (CRON) heeft moeten besluiten dat de geplande live concerten, tijdens de Fanfare Repertoire en Netwerkdagen 2020, komen te vervallen. Het evenement stond gepland op 27 en 28 november te Nunspeet.

Samen met een aantal partners, waaronder de Bond voor Orkestdirigenten (BvOI) en Musidesk, gaat men een online programma aanbieden. Het programma zal bestaan uit drie verschillende onderdelen. 
De Buma Blaasmuziek Awards, die jaarlijks worden toegewezen aan personen die zich hebben onderscheiden binnen de blaasmuziek, worden live uitgereikt in het AVRO/TROS programma ‘De Klassieken’ op radio 4. Dit jaar valt die eer te beurt aan Hardy Mertens en Bert Appermont (B).

Er zal een speciale studio worden ingericht van waaruit via livestreaming een gevarieerd programma zal worden aangeboden met o.a. bestaande opnames, interviews, discussies, podcasts en video’s.

Daarnaast komt er een digitale beurs. Een platform voor uitgevers, muziekbedrijven, organisaties en belangstellenden. Een omgeving met presentaties van nieuwe composities en producten, componisten portretten, speciale aanbiedingen en eventueel een live chat voor vragen en informatie.

Voor meer informatie over de inhoudelijke programmering verwijzen we u graag door naar de website en de sociale media van stichting CRON.


TerugMeer nieuws

aankondiging bijzondere cd box

4cd Box als eerbetoon aan Heinz Friesen

Fanfare Netwerkdagen 2021

Livestream ‘Studio Musidesk Deventer’

Oscar Navarro Music Internationaal Jong Talent Componisten Wedstriijd


VLAMO Compositiewedstrijd voor Fanfare 2021

VLAMO gaat op zoek naar nieuw fanfarerepertoire voor tweede en derde afdeling.

Uitreiking Buma Award aan Mertens en Appermont in de Klassieken op Radio 4


Musidesk: Hymn Tune Arrangements No 1.

Vier keer per jaar presenteert Musidesk een nieuwe en gratis te downloaden Hymn Tune, oftewel 'Ieder kwartaal een koraal'. 

Yamaha geeft compositieopdracht aan Noorse componist

Yamaha geeft compositieopdracht aan Noorse componist Yamaha Europe heeft aan de Noor Fredrick Schjelderup opdracht gegeven om een openingswerk te schrijven voor Fanfare en Brassband.

WMC: Partituren Revived nu beschikbaar