Uitreiking Buma Award aan Mertens en Appermont in de Klassieken op Radio 4


Uitreiking Buma Award aan Mertens en Appermont in de Klassieken op Radio 4


De componisten Hardy Mertens en Bert Appermont krijgen de Buma Awards op vrijdag 27 november tussen 10.00 en 11.00 uur uitgereikt tijdens het programma De Klassieken op Radio 4, gepresenteerd door Ab Nieuwdorp (foto).

Aanvankelijk was het de bedoeling dat de beide componisten tijdens de Fanfare Repertoire- en Netwerkdagen in Nunspeet gehuldigd zouden worden. Vanwege de coronamaatregelen heeft de organiserende stichting Centrum Repertoire Ontwikkeling Nederland (CRON) echter moeten besluiten om het live-evenement te schrappen en een online programma aan te bieden.

De ‘Edisons van de blaasmuziek’ worden jaarlijks toegekend aan personen die een grote en positieve bijdrage hebben geleverd aan de ontwikkeling van de blaasmuziek in Nederland en daarbuiten.

De Limburgse componist Hardy Mertens (60) krijgt de award omdat hij in zijn veertigjarige loopbaan als componist een omvangrijk oeuvre van 150 werken heeft opgebouwd dat door orkesten over de hele wereld met plezier wordt gespeeld. Zijn doorbraak als componist beleefde hij in 1989 toen zijn werk Zodiac, Limit for the Lion tijdens het Wereld Muziek Concours in de internationaal sterk bezette tweede divisie verplicht werk was. Dat leverde hem onder meer contacten op met orkesten in Singapore en Sardinië waar hij tot op heden regelmatig als gastdirigent actief is. Voor zijn vele verdiensten voor de blaasmuziek werd Mertens vorige week benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.

De Brass Award Internationaal gaat naar de Belgische Bert Appermont (46). Appermont behoort tot een nieuwe generatie van veelbelovende Belgische componisten. Hij staat bekend voor zijn virtuoze instrumentatietechniek en het componeren van prachtige thema’s. Veel van zijn werken zijn gebaseerd op legendes, mythen of historische thema’s.


TerugMeer nieuws

aankondiging bijzondere cd box

4cd Box als eerbetoon aan Heinz Friesen

Fanfare Netwerkdagen 2021

Livestream ‘Studio Musidesk Deventer’

Oscar Navarro Music Internationaal Jong Talent Componisten Wedstriijd


VLAMO Compositiewedstrijd voor Fanfare 2021

VLAMO gaat op zoek naar nieuw fanfarerepertoire voor tweede en derde afdeling.

Musidesk: Hymn Tune Arrangements No 1.

Vier keer per jaar presenteert Musidesk een nieuwe en gratis te downloaden Hymn Tune, oftewel 'Ieder kwartaal een koraal'. 

De Fanfare Repertoire en Netwerkdagen 2020 gaan online


Yamaha geeft compositieopdracht aan Noorse componist

Yamaha geeft compositieopdracht aan Noorse componist Yamaha Europe heeft aan de Noor Fredrick Schjelderup opdracht gegeven om een openingswerk te schrijven voor Fanfare en Brassband.

WMC: Partituren Revived nu beschikbaar