Vierde editie van de Fanfare Repertoire,- en Netwerkdagen

Stichting CRON zet in op verleden,- heden,- en toekomst van de blaasmuziek


Vierde editie van de Fanfare Repertoire,- en Netwerkdagen


Stichting CRON zet in op verleden,- heden,- en toekomst van de blaasmuziek

In het hemelvaartweekend op vrijdag 27 en zaterdag 28 mei vindt de vierde editie van de Fanfare Repertoire,- en Netwerkdagen plaats. Een weekend in het teken van historische ontwikkelingen, actuele onderwerpen en een scherpe blik op de toekomst van de blaasmuziek.

De vrijdagochtend kan iedereen deelnemen aan de sessie ‘meet the composers’ bij Musidesk in Deventer. Harrie Jansen en Franco Cesarini zullen werken toelichten en in gesprek gaan met de belangstellenden.
De vrijdagmiddag vindt plaats in Het Kulturhus in Elspeet. Een netwerkmiddag omtrent het heden en de toekomst van de blaasmuziek.
Er worden deze middag vier presentatie gegeven door:

Kennis Centrum Immaterieel Erfgoed (KIEN)
Het Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed Nederland is aanwezig om de inschrijving van ‘ Het Fanfareorkest’ op de lijst Inventaris Immaterieel Erfgoed officieel te ondertekenen.

Wereld Muziek Concours (WMC)
Aan de hand van de programmering wordt de visie van het WMC toegelicht.

Prinses Christina Concours (PCC)
Naast de traditionele welbekende solistenwedstrijden richt het PCC ook op de scouting van nieuwe muzikanten.

BUMA
BUMA gaat in op een aantal brandende vragen uit het werkveld. Deze zijn in het najaar van 2021 geïnventariseerd.

Na een inleiding door het LKCA wordt er extra aandacht besteedt aan de bewustwording over de toekomst van de blaasmuziek.Een gesprek met landelijke organisaties en genodigden over alles wat we nodig hebben voor het behoud van onze blaascultuur. Verschillende landelijke partners en partijen gaan in gesprek met belangstellenden over de aanpak van evenementen en de ambities voor in de toekomst. De netwerkdag wordt uiteraard afgesloten met een borrel & buffet.

De zaterdag staat in het teken van de ontwikkeling van ons culturele erfgoed ‘Het fanfare orkest’ en nieuw repertoire. Chris Derikx geeft een interactief college over de historie en ontwikkeling van het fanfare orkest. Aan de hand van geluidsfragmenten daagt hij de luisteraar uit om mee te denken over het verloop van de ontwikkeling in bezetting en repertoire.
Een terugkerend fenomeen is een sessie van‘De fanfare draait door’ waarin Andries den Haan en Roel van Raaij samen met gasten ingaan op actuele onderwerpen in de blaasmuziek.
Nieuw repertoire wordt behandeld in een muzikale presentatie van David Oosterwolde o.l.v. Anne van den Berg.

Het weekend wordt op zaterdagavond afgesloten met een HRFSTWND-concert. Psalm 150 o.l.v. Tijmen Botma en de Jouster Fanfare o.l.v. Siemen Hoekstra brengen een divers programma met o.a. werken van de Buma Awards winnaars (2021). De presentatie is in handen van radio 4 presentator Ab Nieuwdorp.

Kaarten voor een dagdeel of het weekend kunt u bestellen via https://www.stichtingcron.nl/


Terug