Uitgeverijen


Op deze pagina vind u links naar muziekuitgeverijen.


Snel naar:ABDFHLMORSTV
AM Music

AM Music

AM Music komt voort uit de volgende bedrijven: Fiiftrieme/ Geert Bruinsma Muziek, North Music Holland, JSArrangements en MusicPR.nl. AM Music is gespecialiseerd in de verkoop van een breed assortiment bladmuziek voor Harmonie, Fanfare en Brassband. Daarnaast kunt u bij AM Music terecht voor cd’s, studieboeken en accessoires voor blaas-, slag- en snaarinstrumenten.

Bezoek de website


Amstel Music

Amstel Music

Johan de Meij (Voorburg, 1953) studeerde trombone en dirigeren aan het Koninklijk Muziekconservatorium in Den Haag. Hij heeft internationale faam verdiend als componist en arrangeur. Zijn catalogus bestaat uit originele composities, symfonische transcripties en arrangementen van filmmuziek en musicals.

Bezoek de websiteBaton Music

Baton Music

Baton Music is in 1996 opgericht door Jos van de Braak en Paul Gofers en heeft zich sindsdien ontwikkeld tot een uitgeverij gespecialiseerd in arrangementen van klassieke muziek voor harmonieorkest. Inmiddels telt de catalogus van Baton Music bijna 1000 werken. Al deze arrangementen worden gemaakt door een team van internationale arrangeurs die veelal ook als dirigent werkzaam zijn. De arrangementen van Baton Music vinden tegenwoordig hun aftrek over de gehele wereld en we kunnen met gepaste trots zeggen dat we met ons aanbod een unieke positie hebben verworven.

Bezoek de websiteBVT Music

BVT Music

BVT Music GCV werd opgestart in april 2013 door Bert Van Thienen, en focust zich voornamelijk op bladmuziek voor fanfare, harmonieorkest en brass band.

Bezoek de websiteDutch Music Partners

Dutch Music Partners

DMP is een uitgeverij van bladmuziek en heeft inmiddels een zeer uitgebreide catalogus voor meer dan 5500 composities voor slagwerk (van solist tot groot slagwerkensemble), klaroen- en jachthoornkorps, pijperkorps, drumfanfare en voor HaFaBra. Op deze website treft u meer informatie aan van zowel onze catalogus als van actuele activiteiten en projecten.

Bezoek de website


Ferskaat Music Publications

Ferskaat Music Publications

De stichters van het bedrijf zijn Menno Haantjes en Christina van der Bijl, beide werkzaam als dirigent én componist/arrangeur. Zij hebben ervoor gezorgd dat Ferskaat MP in de loop der jaren is uitgebloeid tot een moderne bladmuziek uitgeverij voor blaasorkest. Focus op de lagere divisies Bij Ferskaat MP hebben we er bewust voor gekozen om ons niet op de hogere afdelingen te richten. Juist het aanbod van goede én leuke muziek voor de lagere divisies verdient volgens ons meer aandacht. Dat geldt bovendien voor de genres. Of het nu gaat om een mars, koraalbewerking of een groot concertwerk (concours); deze doelgroep moet de beschikking hebben over een constant en gevarieerd aanbod.

Bezoek de website

Himalaya Music

Himalaya Music

Himalaya Music is de muziekuitgeverij van componist, dirigent en jeugdinspirator Ivo Kouwenhoven. De uitgeverij is gespecialiseerd in muziek voor jeugdorkesten, orkesten met een variabele bezetting, samenspel- , blokfluit- en jeugdslagwerkgroepen op elk gewenst niveau.

Bezoek de website


Houben Editions

Houben Editions

Muziekuitgeverij van Kevin Houben

Bezoek de website


Lake Music Publications

Lake Music Publications

Lake Music Publications is opgericht door Rieks van der Velde en Gerry Procee. Het belangrijkste doel was om de composities en arrangementen uit de pen van Rieks van der Velde te promoten. In de komende jaren werden steeds meer componisten / arrangeurs aan de portefeuille toegevoegd.

Bezoek de website


Mansarda Sintra

Mansarda Sintra

MANSARDA MUZIEKUITGEVERIJ is gespecialiseerd in bladmuziek voor blaasorkesten en blazersensembles. Daarnaast treft u in de catalogus muziek aan voor strijkorkest en symfonieorkest. Ook voor muziek voor de combinatie van deze orkesten en ensembles met koor bent u bij ons aan het goede adres.

Bezoek de website

Mythen-Hollanda

Mythen-Hollanda

Mythen Hollanda, een muziekuitgever gevestigd in Doorn, Nederland, is opgericht door Gert Buitenhuis, een componist, dirigent en arrangeur. Na een dertigjarige carrière bij de Marinierskapel van de Koninklijke Marine - de laatste tien jaar als regisseur / dirigent - heeft hij besloten zich te wijden aan blaasmuziek in de breedste zin van het woord. Hij is zeer ervaren in het maken van arrangementen voor de muzikale shows van de Marinierskapel en heeft talloze originele werken gecomponeerd en arrangementen geschreven voor blazers en fanfare. Deze werken zijn uitgegeven door Mythen Hollanda. Mythen Hollanda publiceert ook werken van andere bekende componisten / arrangeurs, zoals Koos Mark, Maino Remmers en Jos Pommer. Dit garandeert een breed repertoire voor blazers en fanfare met verschillende moeilijkheidsgraden.

Bezoek de website


Obrasso Verlag

Obrasso Verlag

Website van leverancier van bladmuziek voor blaasorkesten en cd's

Bezoek de websiteRundel

Rundel

De muziekuitgever RUNDEL werd in 1964 opgericht door Siegfried Rundel (1940-2009) in Rot an der Rot en is sindsdien uitgegroeid tot een gerenommeerde gespecialiseerde uitgever voor blaasmuziek. Siegfried Rundel heeft een blijvende invloed gehad op de Duitse en internationale blazersmuziekscène en heeft door de oprichting van zijn eigen muziekuitgeverij de basis gelegd voor de voortzetting van zijn nuchtere maar visionaire werk. Het bladmuziekassortiment van RUNDEL omvat originele composities voor blaasorkest, hoogwaardige arrangementen van klassieke werken, religieuze muziekstukken en koralen, muziek voor jeugd- en schoolorkesten, moderne entertainmentmuziek, traditionele Boheems-Moravische blaasmuziek, marsen, en nog veel meer.

Bezoek de website


Scomegna Edizioni Musicali s.r.l.

Scomegna Edizioni Musicali s.r.l.

Opgericht in 1974 door Roberto Villata en Giochino Scomegna, was de uitgeverij aanvankelijk geïnteresseerd in didactische teksten voor de conservatoria, maar begon al snel te werken aan bandmuziek die in Italië nog niet de muzikale evolutie onderging die al aan de gang was in de rest van Europa. Sinds 1978 blijft Roberto Villata alleen aan het roer van de uitgeverij. De distributie in Italië van de belangrijkste Europese uitgevers wordt ondersteund door de productie van tal van werken van jonge en veelbelovende Italiaanse componisten, waardoor Scomegna in enkele jaren de belangrijkste uitgever van bandmuziek in Italië is, met een catalogus met meer dan 1.000 titels. De beste Italiaanse bandmuziekcomponisten publiceren exclusief voor Scomegna.

Bezoek de website


Sonolize

Sonolize

Sonolize is het online platform waar componisten en muzikanten elkaar vinden en waar je bladmuziek kunt kopen en downloaden met een muisklik. Wij vinden dat componisten een eerlijke vergoeding verdienen. Daarom gaat 65% van de prijs naar de componist. En de auteursrechten, die blijven natuurlijk waren ze horen, bij de componist. Sonolize, een platform voor de nieuwe generatie, digitaal, onafhankelijk en met aanbod van hoge kwaliteit. Bij Sonolize draait het om muziek, om de makers èn de spelers.

Bezoek de website


Studio Music

Studio Music

Studio Music Company werd opgericht in 1957, voornamelijk als uitgever en distributeur van brassbandmuziek. In de loop der jaren hebben we geïnvesteerd in andere publicatiegebieden, met name concertband en instrumentale muziek.

Bezoek de website


Tierolff

Tierolff

De uitgeverij Tierolff Muziekcentrale bestaat al sinds 1899, en is daarmee dus zijn 3e eeuw ingegaan! Tierolff is één van de toonaangevende blaasmuziekuitgeverijen in Europa! We zijn voornamelijk gespecialiseerd in muziek voor Harmonie- en Fanfareorkesten, welke door de website en direct mail in Nederland en België wordt verspreid. Via onze website, maar ook middels vertegenwoordigers wordt de muziek verdeeld in o.a. Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Scandinavië, Portugal, Italië, Zwitserland, Engeland, Japan, China, Singapore en de USA. Ook geeft Tierolff veel muziek uit voor klarinet-, saxofoon- en koperensembles en solo blaasinstrumenten. Je vind dit alles op deze website. Ook is er veel slagwerkmuziek bij ons uitgegeven, uiteraard ook geïmplementeerd op onze website.

Bezoek de website


Tower Editions

Tower Editions

Tower Editions is een uitgeverij die is opgezet om componisten en arrangeurs in gezamenlijkheid hun werk op de mark te laten zetten. Tower Editions wil als label dienen voor goede muziek voor een betaalbare prijs met een eerlijke opbrengst voor de componist. Hierdoor wordt een bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van nieuw repertoire. De jarenlange ervaring in het uitgeven van bladmuziek maakt dat Tower Editions garant staat voor goede kwaliteit, een overzichtelijk aanbod en een klantvriendelijke benadering. De catalogus bevat een verscheidenheid aan repertoire door de veelzijdigheid van de componisten en arrangeurs.

Bezoek de website