Componisten


Op deze pagina staan links naar bijzondere componisten welke werken voor blaasmuziek hebben geschreven.


Snel naar:BCEGHKLMNSTZ
Jan Bosveld

Jan Bosveld

Jan Bosveld werd geboren in Rheden, Nederland, op 5 februari 1963. Na het volgen van een technische opleiding studeerde hij trompet en directie aan het Conservatorium in Arnhem. Tijdens zijn studie maakte hij veel arrangementen, voornamelijk voor blaasorkest en brassband. Inmiddels heeft Jan Bosveld meer dan honderdzestig arrangementen en vijfenveertig composities geschreven. In het verleden werden zijn composities gepubliceerd door “de Haske Music Publications” en “Gobelin Music Publications”. Nu publiceert hij zijn composities en arrangementen onder zijn eigen naam: janbosveld.nl Naast het componeren dirigeert Jan Bosveld een blaasorkest, een brassband en is hij zeer actief als gastdirigent, docent en jurylid.

Bezoek de websiteMartin Ellerby

Martin Ellerby

Engelse componist die veel heeft geschreven voor blaasmuziek waaronder ook een werk voor fanfare

Bezoek de website


David Gillingham

David Gillingham

Amerikaanse componist

Bezoek de website


Jan de Haan

Jan de Haan

Nederlandse componist, dirigent en jurylid. U vindt hier informatie over zijn composities en arrangementen. Van vrijwel alle werken kunt u de partituren bestuderen en fragmenten beluisteren.

Bezoek de website


Kevin Houben

Kevin Houben

Website van de Belgische componist Kevin Houben

Bezoek de websiteGeert Jan Kroon

Geert Jan Kroon

Geert Jan Kroon is sinds 2014 actief als componist. Hij richt zich voornamelijk op muziek voor Brass band, Fanfare en Harmonieorkest

Bezoek de website


Liz Lane

Liz Lane

Liz Lane is een Britse componist die wordt omschreven als "de fijne componist die zo'n gave heeft voor melodie" [Ian McMillan, BBC Radio 3] en wiens muziek is geprezen als "creatief briljant" [4barsrest.com], "gemakkelijk aantrekkelijk, maar toch muzikaal gerenommeerd" [Musical Times], "vrij verbluffend - een prachtig werk" [Will Goodchild, componist] en "betoverend... raakte de kern van iemands hart" [David Fanshawe, componist en ontdekkingsreiziger]. Haar stijl is vaak melodieus maar zelden voorspelbaar, met een aantrekkingskracht die haar in staat stelt te schrijven voor artiesten van alle niveaus en bij uiteenlopende gelegenheden.

Bezoek de website


John Mackey

John Mackey

John Mackey heeft geschreven voor orkesten (Brooklyn Philharmonic, New York Youth Symphony), theater (Dallas Theatre Center) en uitgebreid voor dans (Alvin Ailey American Dance Theater, Parsons Dance Company, New York City Ballet), maar het grootste deel van zijn werk in de afgelopen tien jaar was voor blaasensembles (de mooie naam voor concertbands), en zijn bandcatalogus ontvangt nu jaarlijks duizenden optredens.

Bezoek de websiteStephen Melillo

Stephen Melillo

Stephen Melillo is een in Amerika geboren Amerikaanse componist uit de 20e en 21e eeuw. Hij staat ook bekend als Stephen Leonard Melillo, Stephen L. Melillo, Steve Melillo, Steve Mel en SLM. Hij schreef filmmuziek en concertwerken onder de pseudoniemen, Emilio Maccolini, IGNA, M. Glass en Stormworks.

Bezoek de website


Tjeerd Nijhof

Tjeerd Nijhof

Tjeerd Nijhof is een jonge componist voor film, TV en HaFaBra. Op deze website vind je meer over zijn werk

Bezoek de website


Jack Stamp

Jack Stamp

Momenteel is Dr. Stamp werkzaam als "International Composer in Association" voor de wereldberoemde Grimethorpe Colliery Brass Band, en was onlangs gasthoogleraar muziek aan Luther College (herfst 2018), waar hij waarnemend banddirecteur was en dirigeren doceerde. Hij bracht de voorgaande drie jaar door als adjunct-faculteit bij UW-River Falls. Hij is onlangs met pensioen gegaan voltijds dienstverband als Professor of Music en Director of Band Studies aan de Indiana University of Pennsylvania (IUP), waar hij het Blazersensemble dirigeerde en cursussen doceerde in graduate dirigeren. Dr. Stamp behaalde zijn Bachelor of Science in Music Education-graad aan IUP, een Master in Percussion Performance van East Carolina University en een doctor in de Musical Arts-graad in directievoering aan de Michigan State University, waar hij studeerde bij Eugene Corporon.

Bezoek de website


Robert Thurston

Robert Thurston

Website van Americaanse componist die vroeger Chef-arrangeur was van The United States Air Force Band in Washington DC

Bezoek de website